Opel Meriva – Men vem är Årets familj?

Jag har inte kört Opel Meriva, nyligen utsedd till Årets familjebil, men har läst några artiklar…

Vi bilägareAMSTVSydsvenskanGPDNSVDHD

Min slutsats är att den verkar vara flexibel, vilket är mycket viktigt för familjer MEN om detta nu ska vara årets familjebil hur kommer det sig att det inte finns några verklighetsbaserade tester? Får man in en dubbelbarnvagn i skuffen? Hur är den att köra med 2 vuxna och 2-3 barn i bakåtvända bilbarnstolar, semesterpackning, barnvagn och skibox?

De flesta reportage har hängt upp sig kring dörrarna som öppnas tvärtom motför de flesta andra bilar, visst det ökar insteget men vad hjälper det vid Coop testet? Jag förstår att skjutdörrar inte var ett alternativ på en så pass liten bil men jag är ytterst tveksam till om bakhängda dörrar ökar säkerheten som skrivs i vissa av artiklarna, det kanske förenklar fastsättning av barn men ökad säkerhet när det verkligen gäller (stormarknadsparkering i rusningstid), det tror jag inte.


Hur ser Årets familj ut som ska köpa denna Årets familjebil? Varför köper de inte en bättre begagnad Avensis, Passat eller V70 för samma pengar istället? Visst får du en ny bil med garantier i Opel Meriva men jag kan sträcka mig till att säga att den skulle kunna vara Årets lämnapådagisbil (lämplig för korta turer inom förorten med nästan ingen packning). Den bild jag får av Årets familj som köper Årets familjebil är att de:

  1. Antagligen bara har 1 barn
  2. antingen aldrig åker längre än runt hörnet, inte ens på semestern,
  3. eller så har de en V70 som de packar in sig i när det gäller.

I de två första fallen känns det inte som en beskrivning av någon familj som jag känner och om det är nummer 3 som är sant så är det konstigt att Årets familjebil är en ”andra bil”, kan inte vara ekonomiskt eller miljömässigt försvarbart.

Jyrun säger:

” En frisk fläkt i bilvärlden med bakhängda dörrar, som gör det väldigt smidigt att kliva i och ur. Prisvärda Opel Meriva har spännande linjer och andas nytänkande med köregenskaper åt det trygga hållet”

Jag säger:

”Jättetrevlig småbil för paret som just fått barn, den blir en utmärkt andrabil efter något år när barn nummer 2 kommer”

Vad tycker du?

EmailShare

4 reaktion på “Opel Meriva – Men vem är Årets familj?

  1. Jag håller med författaren till artikeln ovan. När man klickar på bilden och sedan tittar på Teknikens Världs bildgalleri så är det intressant att man aldrig ser de fem personerna på bilderna i bilen på samma gång. På en bild ser man en baksätesbild med tre personer, men då sitter mamman på huk utanför bilen! Tjena! Ska man åka så?

    Jättefin bil tror jag, men för högst 2 vuxna och 2 barn.

  2. Pingback: Årets Familjebil – en halv bil « Bil för familjen

  3. Pingback: Zafira och B-MAX är Årets Familjebil 2012 | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>