Med utsikt mot Svenssonsidan

Volvo, Passat, Volvo, Passat, Mondeo, Volvo, Saab, Volvo… Jag betraktar bilarna utanför de identiska små husen på min gata när jag går till bussen en tidig, kall höstmorgon. Husen står mörka, bilarna rimfrostade, det lyser i köket i ett av husen och dieselvärmaren i Taxi-Åkes Volvo S80 frustar (ja, han är pensionär vilken dag som helst), snart har han nog flyttat och gett plats för ytterligare en barnfamilj med Volvo, Passat eller Mondeo. Det är vackert men också sorgligt, alla lever mer eller mindre samma liv och det som från utsidan skiljer familjerna åt är färgen på huset och bilen på uppfarten. Fan, det är nog en begynnande 40 års kris, eller möjligen en sen släng av 30 års krisen men det är läskigt att man känner sig så annorlunda och unik inuti, men sett från gatan är vi likadana (förutom att vissa har silver rails på sin V70). Husen på andra sidan gatan är av annan modell men alldelens lika de också, små och nedsläckta. Men shit va konstigt! Där står inga vanliga familjebilar, där står Mercedes C-klass, Passat CC, BMW 320, Audi A4 och en liten Lexus, att jag aldrig tänkt på det tidigare! Undrar om de köper ”annorlunda” bilar för att de har utsikt mot Svenssonsidan av gatan eller har alla riktigt annorlunda och unika människor köpt hus på ena sidan av en slump?

Efter lite grunnande så kommer jag fram till… ingenting. Eller vänta, om man vänder på steken så kanske det finns något, alla familjerna på Svensson sidan har ju utsikt mot dessa annorlunda och unika familjer, de ser säkert hur de packar och står i varje dag, hur de packar, och packar om, och tar ut och knölar in. Familjerna på Svenssonsidan har säkert lovat sig själva att så ska vi minsann aldrig hålla på! och i god solidarisk anda har de köpt likadana praktiska bilar… och blivit Svenssons från gatan sett.


Det finns inte mycket man kan lära sig av detta, hur man än vrider och vänder sig har man rumpan bak, något säger det kanske om utbudet av familjebilar, det finns egentligen inte så många att välja på om man är familj med normal budget och normala åsikter kring säkerhet och miljö. Det finns faktiskt en familj längre bort på gatan som har en Chevrolet Caprice Wagon, den är rymlig!! och annorlunda men jag undrar vad en lämning på dagis 700 meter bort med kallstart kostar…

En sak är betryggande att veta; att jag ens tänker och reflekterar över dessa saker gör mig väldigt unik och det känns ju bra, inifrån sett i alla fall.

 

EmailShare

2 reaktion på “Med utsikt mot Svenssonsidan

  1. Pingback: Små och mellanstora suvar – glöm de små! « Bil för familjen

  2. Pingback: Hyundai i40 – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>