Ge dom inte fingret!

Alla föräldrar lär sig en läxa under det första barnets två-tre år. Nämligen ger man dem lillfingret så kommer de att ta hela handen. För de flesta blir resultatet gnäll och tandagnisslan men för somliga blir läxan riktigt otäck.

Jag talar om att bälta barnen i bilen. De flesta köper sig blodiga på säkerhetsprylar lagom till första barnet men allt eftersom tiden går sänker man garden, det händer ju väldigt sällan en olycka. Så man börjar slarva… t.ex. med att bälta barnen i bilbarnstolen (man ska ju bara 200 meter nerför gatan till dagis) och när man gjort det en gång så betyder det för barnet att man ALDRIG behöver vara bältad när man åker till dagis. Vissa inser sitt misstag och tar striden redan där, andra tänker att ok, men bältet ska ALLTID vara på annars än till dagis. Sen är man ute och semesteråker, efter sjuttiofjärde stoppet för kissning, bensträckning, matintag så framstår amning i 110 km/h som rätt okej, de som är ansvarskännande förare tar ner hastigheten till 90 km/h men inte mer, ”herregud man kan ju bli påkörd bakifrån”. Sen låter man 3 åringen sitta med en bärbar DVD i knät för man är less på att sjunga barnvisorna eller annan underhållning som kräver anstränging eller ger sår i öronen på föräldrarna.

Föraren tittar på mamma i backspegeln och säger något i stil med ”Nu är det bara 30 minuter tills vi är framme” – Och då kanske Bambi med mamma passar på att kila över vägen, föraren väjer instinktivt och man rullar i diket eller hamnar i mötande körfältet.

Gissa vad som blir kvar av det ammande barnet, gissa hur treåringen ser ut med en portabel DVD i ansiktet, gissa hur föraren och mamman (som säkert klarar sig bäst) kommer att må resten av livet.

Ge fingret åt släpphänt attityd och ta konflikten VARJE gång med barnet när det handlar om något riktigt viktigt, tandborstningen kan man bråka om men det kommer ungen att fatta tids nog, om livet slutar 2 månader efter att det börjat, som en studsboll i bilen just som man ovetandes ammat klart kommer man aldrig att veta vad man missat, men alla runt omkring kommer att göra det, FÖR EVIG TID.

EmailShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>