Familjer med 100.000 – 300.000 i bilbudget

”Vem skriver du för egentligen?” – Fick frågan via mail (familjebilen@gmail.com) från en läsare som inte tyckte att min målgrupp var tydlig nog, det är säkert rätt, vissa inlägg är nog inte helt genomtänkta ur ett målgruppsperspektiv.

Men svaret är som rubriken ovan, familjer som inte har en massa pengar, Svenssons helt enkelt. Det är dock inte hela sanningen, för jag skriver primärt för dem som inte är väldigt bilintresserade men som måste ha en bra bil för familjen till en rimlig peng. Med andra ord de som vill eller måste optimera sitt bilköp.

Läste SvD:s kombitest av Mercedes E-klass och BMW 520, och som vanligt kommer man fram till samma sak när dessa två duellerar. Söker du komfort köper du Mersan och gillar du körglädje så köper du BMW. När jag var liten knodd och cyklade med min farmor (jag lade åttor runt henne och stegrade på bakhjulet hela tiden) så sa hon att hon åkte cykel medans jag körde cykel… Hon var mer Mersa och det är kanske lite talande för varumärkesskillnaderna Mercedes och BMW emellan, om en tant i basker och 60-talsbrillor kommer rullande i en bil, så är det inte en BMW.


De som har 400.000 att lägga på en bil tillhör inte riktigt de som behöver optimera sitt bilköp i mina ögon så den typen av ”lyxlastartest” går bort av den anledningen i den här bloggen.

I den statistik jag får från besökare till den här bloggen så kan jag se att Passat, V70 och värdeminskning verkar vara det som går hem hos dem som hittar till bloggen och det lirar ganska bra med den tänka målgruppen, folk som måste räkna lite på sitt bilköp helt enkelt. Sen söker många på ”barnvagn” och ”BMW 320” och till er kan jag bara säga Köp så stort ni kan!

Kommentera eller skicka mig ett mail med något som ni tycker jag ska ta upp så ska jag se till att serva min målgrupp på bästa möjliga sätt!

EmailShare

2 reaktion på “Familjer med 100.000 – 300.000 i bilbudget

  1. Fullkomligt underbart!
    Jag älskar din blog. Du såg rakt igenom mig när jag satt och försökte trycka in 2 hundar och en barnvagn i bakluckan på en bmw 320.. jag skäms och skrattar på samma sätt!

    Jag lyfter på hatten!

    • Tack för omdömet! It takes one to know one! Det var ett tag sedan jag skrev detta inlägg och inser nu att jag har ägnat mig åt några ”lyxlastartest” trots min ambition att skriva för Svensson, enda försvaret är att bloggen är en hobby och de bilar jag familjebilstestar levereras tyvärr inte till min dörr. Därför testar jag oftast de bilmärken som jag kan låna en pressbil av utan att offra en semesterdag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>