Flexibilitet, ja tack!

Tillbringade helgen med att köra 2 diskmaskiner till soptippen, eller återvinningscentralen som det heter nu för tiden. Hann också med en storhandling på Coop forum och en sväng på IKEA, på lördag eftermiddag, fakirshopping kan man kalla det men jag hade inte med mig fru och barn så då är det rätt ok, man kan lyssna på alla andra familjer som råkar i luven på varandra. Det finns tre olika anledningar till varför man alltid bråkar på IKEA:

  1. Mannen borde äta något, frun borde äta något eller barnen borde äta något. IKEA har fattat det och satt restaurangen i början av labyrinten och ibland finns det också ett fik halvvägs igenom, men det räcker inte. IKEA borde ha lite mer Vasaloppstänk, stånd med blåbärssoppa med jämna mellanrum, dock kanske inte i närheten av säng eller soffavdelningarna.
  2. Barnen är på en låg eller hög sockernivå, man är ju nästan alltid där på lördag och antingen har ungarna just fått i sig lördagsgodis vilket förvandlar dem till duracellkaniner eller så var det ett tag sen de fick i sig sockret, så de är griniga som fan.
  3. Pengar… har vi råd? är den optimal? – nu köper vi skiten för vi har ändå tagit oss hit och lidit genom halva labyrinten!

Väl igenom IKEA med mina varor (utan egen aggression för en gångs skull) och ett hånflin på läppen studerade jag packningsteatern ett tag. Ni vet, frun håller i ett gråtande barn och karlen sliter vilt ut allt lösöre i bilen och fäller säten med håret på ända, sen står han där baxande den nyinköpta soffan med mord i blicken och försöker trycka in den i bilen, den hakar i fan och hans moster på vägen och när han frustande är nästan klar och leker med tanken på att hänga sig på bagageluckan för att pressa in den sista millimetern så frågar frun försynt:

-Var ska vi sitta?

Jag lovar att IKEA personalens fikarum ligger med utsikt över lastkajen, bättre gratisnöje är svårt att hitta.


Ni får ursäkta sidospåret, detta inlägg var tänkt att handla om att jag fick in en vanlig diskmaskin stående i min Honda utan att behöva röra baksätena, den sluttande bakrutan till trots, jag blev så glad så jag gjorde det en gång till (hade trot eller ej två diskmaskiner att kasta).

Många kombibilar har nuförtiden sluttande bakrutor (vilket ofta leder till att bilen kallas ”livsstilskombi” istället för bara kombi) så också min Honda, så bara för att lastgolvet är långt är lasthöjden kass längst bak, tänk på det om ni ska få in en tvillingvagn eller duovagn.

För ett tag sen skrev jag: ” Oftast behöver man en flexibel bil. Den behöver inte vara jättestor men man måste kunna fälla säten individuellt, lastutrymmet måste kunna växa vid behov (justerbart baksäte), ryggstöden i baksätet ska helst vara justerbara lutningsmässigt och man måste kunna köra släpvagn när bilen inte räcker till. Dragkrok är världens billigaste flexibilitetsförsäkring! Kan man dessutom stänga av krockkudden fram så har man hittat en bil som kommer att klara många utmaningar.”

Min Honda kan nästan allt det där, man kan inte stänga av krockkudden fram så ungarna sitter bak, man accepterar det efter ett tag, men en sak är inte optimal på Hondan när man ensam ska ha in en diskmaskin: Lastgolvet sitter lite högre än i vanliga bilar (det är ju nästan en SUV!), man måste lyfta diskmaskinen aphögt… funkar en gång men diskmaskin nummer två knäckte ryggen på mig.

Brukar ni hålla sams på IKEA? Kommentera!

EmailShare

6 reaktion på “Flexibilitet, ja tack!

  1. Pingback: Honda CR-V – flexibel skottkärra « Bil för familjen

  2. Pingback: Opel Meriva – Men vem är Årets familj? « Bil för familjen

  3. Pingback: Små och mellanstora suvar – glöm de små! « Bil för familjen

  4. Pingback: Dragkrok – flexibilitet i en liten kula « Bil för familjen

  5. Pingback: Hyundai i40 – familjebilstestad! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

  6. Pingback: Nya bilbarnstolar från Britax i familjebilstesterna | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>