Skoda Superb – familjebil runt 250 000

Om du letar en rymlig kombi och helst vill ha en ny prisvärd familjebil så ska du definivt ta en titt på Skoda Superb Combi. Vi provade den under ett dygn och den tickar de flesta boxar, frågan är nog mest vilken syn man har på Skodas varumärke på grund av företagets historia.

Skoda är en del av Volkswagen koncernen så man behöver inte vara orolig för bilens kvalité vad gäller teknik, delar, etc. Det som har varit negativt med Skoda fram till för några år sedan var ljudisoleringen i bilarna, men på Superben är det absolut inget som märks. Det man kan göra är att undvika de största fälgarna och då har man en bil med schysst komfort och innerutrymmen i storlek med de stora lyxbilarna från t.ex. Mercedes.

Superb finns med några olika motoralternativ, jag skulle undvika minsta bensinmotorn (för slö) och största dieseln (man märker nästan ingen körskillnad mellan 170 och 140 hästaren). Se till att provköra den motor och växelådskombination som du skriver på för!


Mitt val är en Superb Combi med 140 hästars diesel och automatlåda, i Elegance utförande. (Elegance TDI DSG 6-automat 140 på Skoda språk). Listpriset ligger runt 270 000 men prutning är ju ett måste!

Kommentera gärna, hål i huvudet eller nåt att ha?

EmailShare

4 reaktion på “Skoda Superb – familjebil runt 250 000

  1. Pingback: Köp så stort ni kan! « Bil för familjen

  2. Pingback: Är du lång och vill bli nöjd? – Subaru Legacy « Bil för familjen

  3. Pingback: Små och mellanstora suvar – glöm de små! « Bil för familjen

  4. Pingback: Familjebilar i olika kategorier – bästa familjekombin för dig 2013! | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>