Tonade rutor

Innan jag fick barn så var min föreställning om tonade rutor att det har man på en vit rostig volvo 745. De är lite lila svarta och det sitter ett obligatoriskt hundklistermärke på sidorutan. När vi köpte vår nuvarande bil (begagnad) så hade den tonade rutor från b-stolpen och bakåt. Första tanken var att plastfilmen kan jag riva bort, det var en bra deal vi fick för övrigt. Att ingen skulle kunna se in i baksätet eller skuffen tyckte jag var lite fjantigt, vi är ju inga kändisar direkt.
Men nu är jag helomvänd! På vår bil är rutorna riktigt svarta, och jag tycker fortfarande att det ser lite epigt ut, men oj vad praktiskt det är!
Först och främst behövs inga andra solskydd, barnen i bak blir aldrig bländade, man slipper sugkoppar på rutorna så man kan alltid hissa ner ett fönster där bak om det behövs. Vissa bilar, tex Passat har rullgardiner i dörrsidan som tillval, men de täcker inte alls lika bra.
Oj så mycket skoj en barnfamilj kan ha i baksätet på en bil när ingen kan se… Blöjbyten, panik-amning eller varför inte grimaschtävling när barnen börjar ledsna på långfärden. Just vid längre körningar under semestertider är det också skönt att veta att ingen riktigt ser vad man har i bilen, för vilken barnfamilj kan åka på semester och få plats med packningen under insynsskyddet?
Det enda negativa som har praktisk betydelse är att plastfilmen på rutans insida är känslig för repor, värt att komma ihåg när man åker till brädgården och ska köpa list. Att backa en mörk och regnig höstkväll är inte heller helt enkelt, men sensorer eller back-kamera är ju snart standard på nya bilar. Vi som inte har råd med den lyxen får hoppas att dragkroken säger till när det tar stopp.


Tonade rutor is the shit… and looks like shit men det är det värt! Se bara till att de är rejält tonade, vissa tillverkare tonar bara lite, har svårt att se poängen med det.

EmailShare

2 reaktion på “Tonade rutor

  1. Pingback: Passat – en lagom budgettysk för familjen « Bil för familjen

  2. Pingback: Hyundai i40 – första testintrycken | Familjebilsbloggen med familjebilstester, provkörningar och tips på den bästa familjebilen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>