Är ni en V70?

http://www.resume.se/nyheter/2007/08/31/volvo-utmanar-stereotypbil/index.xml

I vårt långa land ska man ha en kombi (eller möjligtvis en SUV) om man har familj. Volvo V70 är ju folkhemskombin personifierad och för de alla flesta är det ett säkert val. Men visst är det tråkigt att så många kör V70? – att välja bil är ju för de flesta ett stort ekonomiskt beslut och då kan man ju faktiskt ha lite mer fantasi.

När jag ser V70 familjer så får jag två tankar i huvudet:
1. De prioriterar säkerhet
2. De tyckte Toyota Avensis var för tråkig

Båda dessa tankar ger mig en massa föreställningar om hur de är och vilka val de gör för övrigt i livet… De äter falukorv för att det gör barnfamiljer, de har en BRIO vagn för det är svenskt.
V70 är ingen dålig bil på något sätt men som bilintresserad tycker jag bara att det är väldigt sorgligt att folk inte vågar eller vill gå utanför sin trygghetszon. Enkla trygga val ger dig en tråkig vardag!
När man tagit det fantasilösa beslutet och skrivit på för en V70, då (och först då!) vaknar de till liv och ska börja kitta bilen för att få den att stå ut från V70 massan. En V70 är en V70 och förblir en V70, ni lurar ingen om den är racingröd eller (oj va coolt) ivory vit… wohoo life on the edge!
Efter ett tag som V70 ägare så fattar man rangordningen i V70 massan… Grannen har silverfärgade rails = de har valt dyraste tillvalspaketet Summum, vi som bara hade råd med Kinetic och ”barn i bilen” paketen!
Säkerhet är ju en stor del i Volvos varumärke och visst är de säkra (förutom när tekniken strular), men de är långt ifrån ensamma om, bara det att andra tillverkare inser att säkerhet (t.ex. 5 stjärnor i EuroNCAP) är en hygienfaktor nu för tiden, de vägrar bygga varumärket kring det. Det funkade på 80-talet när vi i folkhemmet trodde att vi var bäst i världen, nu börjar nog den socialdemokratiska dimridån lösas upp för de flesta får man hoppas. Nye Volvochefen Stefan Jacoby verkar ha insett det i alla fall.


Det finns hopp för Volvo på det internationella planet men hemma i ankdammen Sverige så är V70 ett icke-val, man gör bara som alla andra.

EmailShare

5 reaktion på “Är ni en V70?

  1. Pingback: Vi vill väl, men objektiviteten då? « Bil för familjen

  2. Pingback: Köp så stort ni kan! « Bil för familjen

  3. Pingback: Passat – en lagom budgettysk för familjen « Bil för familjen

  4. Pingback: Toyota Avensis – prisvärd lobotomi « Bil för familjen

  5. Pingback: Små och mellanstora suvar – glöm de små! « Bil för familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>